Opening

Even kauwen op een vraag

De zaal stroomt tot de laatste stoel vol. Dagvoorzitter Marijke Roskam vertelt over de gelukskoekjes die de mensen bij de ingang hebben meegekregen. Koekjes om met elkaar in gesprek te komen...

Spits
Zelf kreeg ze er één met de vraag ‘Wie heeft er ooit indruk op je gemaakt?’ Ze legde die vraag voor aan Hella... “Hella, waar zit je?” Inspecteur Hella neemt zonder schroom het woord en bijt het spits van vandaag af. Ze heeft het over de leraren waar ze vroeger zelf les van heeft gehad. “Het was ontzettend belangrijk dat ze rust in het klaslokaal wisten te brengen. Hoe ze dat deden, dat heeft veel indruk op me gemaakt...”   

“Goede toegankelijkheid blijft een punt”

Bij de les blijven
Auditor Miek kreeg een koekje met de vraag wat voor haar belangrijk is. Zij zegt: “Toegankelijk en betaalbaar onderwijs, dat is voor mij belangrijk. Ik heb een dochter, ik zie haar worstelen om het collegegeld bij elkaar te krijgen... Goede toegankelijkheid blijft een belangrijk punt!” Dan neemt Ingrid het woord: “Een juf die me ooit liet helpen met nakijken, dat maakte indruk op me... En later een leraar die me begreep omdat ik een songtekst mocht gebruiken op school. Hij zorgde dat ik met een eigen interesse toch bij de les bleef.”

“Het gaat ook om de menselijkheid”

Menselijkheid
Als laatste krijgt Ronald het woord. Zijn koekje vraagt wat hij belangrijk vindt. “Laten we niet vergeten dat het om de kinderen gaat. Daarom zitten we hier bij elkaar. Die kinderen moeten de kans krijgen in een veilige en diverse omgeving op te groeien. Het gaat niet alleen om het cognitieve, het gaat ook om de menselijkheid.”

Voeg toe aan selectie