Reacties uit de zaal

Leren van elkaar

“Verbeteren, wie heeft dat al geflikt? En kunnen we dat kunstje niet afkijken?” Dat vraagt dagvoorzitter Marijke Roskam aan de zaal. En wil er verder nog iemand iets over zeggen?

Dat laat Ton Heerts (mbo-raad) zich geen twee keer vertellen. “Vandaag is het code rood voor het basisonderwijs. Achteruitgang bij het basisonderwijs is het slechtste dat we kunnen hebben.” zegt hij. Goed en strak sturen is nu belangrijk, dat gaat volgens hem niet alleen over geld.

Vandaag is het code rood voor het basisonderwijs.

Schooldirecteur Eva heeft vervolgens een concrete tip. “Vooral door aandacht voor onze leraren, veel klasbezoeken en scholingsprogramma’s. Het gaat er vooral om dat de leraar actuele vakkennis opdoet. Je ziet dat ze dan ook beter in hun vel zitten en weer enthousiast worden.” Dat is ook de ervaring van Lizzy: “Wat me raakt is dat besturen hun nek uitsteken om jong talent de kans te geven zich te ontplooien door gericht te coachen. Daarbij blijft diversiteit belangrijk, ook in de samenstelling van de teams.”

Er zit veel talent, maar dat wordt vaak niet gevonden.

Bestuurder Rien zat heftig ‘ja’ te knikken toen er gesproken werd over het opzoeken van talent in de eigen organisatie: “Er zit veel talent, maar dat wordt vaak niet gezien.” Het gaat om erkenning, aandacht en coaching, vult een andere schoolbestuurder aan. “Zorgen voor een goed groeiklimaat. Mijn tip is om gewoon te beginnen met een verbeteringsproject. Je moet gewoon beginnen met het nemen van de eerste stap, dat trekt enthousiaste mensen aan.”

Voeg toe aan selectie